Нинова: Пакетът за мобилност ощетява българския транспортен бранш

„С председателя на групата на „Социалистите и демократите” в ЕП Удо Булман разговаряхме по приоритетите на европредседателството – Западни Балкани. Това каза председателят на ПГ на „БСП за България” Корнелия Нинова след срещата с представители на групата на „Социалистите и демократите” в ЕП, съобщиха от пресцентъра на социалистите. 

„Ние поставихме и въпроса за подкрепа и компромисно решение на пакета за мобилност, за да не бъде ощетяван българският национален интерес. Имаме обща позиция, че така, както е предложен пакетът за мобилност е неприемлив, ощетява българския транспортен бранш и трябва да се намери друго компромисно решение, за да няма дискриминация спрямо България и по-малките страни", каза още Нинова. 

Председателят на БСП добави, че е обсъден и въпросът за двойното качество на храните и настояването на българските социалисти това да бъде преодоляно, както чрез европейски регулации, така и с подкрепа от цялото политическо семейство. „Не приемаме в България да се продава второ качество храна”, категорична бе Нинова. 

Лидерът на социалистите добави, че са обсъждани и  въпроси за предстоящите европейски избори и сътрудничеството между левите партии. „Радвам се, че получихме подкрепа по важни въпроси за българския национален интерес”,  завърши Корнелия Нинова

„Обсъдихме много важни неща, свързани с европейската политика. В деня на срещата на Върха, обсъдихме и въпроса между Гърция и Македония. Надяваме се, че е направена стъпка напред и доброто сътрудничество ще продължи. Вече усещаме духа на напредъка”. Това каза председателят на групата на „Социалистите и демократите” в ЕП Удо Булман. 

Той бе категоричен, че в семейството на Социалистите и демократите  ще продължи обсъждането на въпросите, които са обсъдени с Корнелия Нинова за постигане на решения, които удовлетворяват и Изтока и Запада.

Лайвнюз