В Белене са коментирали успешното завършване на втората АЕЦ

Енергийната политика на България, успешното завършване на втората атомна електроцентрала и възможностите за развитие на Белене са темите, коментирани на среща с жители на Белене, съобщиха организаторите, цитирани от БТА.

Гости са били депутатите Таско Ерменков и Васил Антонов. Надявам се внесеният доклад в парламента да е точно този текст, който ще позволи на правителството да започне да преговаря за реализация на проекта, е казал заместник-председателят на енергийната комисия в 44-то Народно събрание Таско Ерменков. 

Той е подчертал, че винаги е бил за строителството на тази централа, "защото тя е важна както за енергийната сигурност на България, така и за хората от региона". По мое убеждение няма, откакто са настъпили промените от 89 година, такъв състав на парламента, който да е толкова проядрено настроен, е заявил енергийният експерт. 

Очаквам да бъдат предприети следващите стъпки, както и ясни, прозрачни процедури, за да бъде необратим процесът на завършване на централата, е добавил на срещата в Белене депутатът Антонов.

Лайвнюз