24 май - Деня на българската просвета, култура и на славянската писменост

В Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост отново свеждаме глави пред святото дело на братята Кирил и Методий. Отдаваме почит и на всички просветители - от миналото, но и от настоящето - онези, които продължават да са бранители на българската култура и духовност.

Както обикновено, празникът ще бъде отбелязан подобаващо в цялата страна.

С Празник на буквите на открито София ще отбележи 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Събитието започва в 17.00 ч. в парка зад НДК и се организира от Министерството за българското председателство на Съвета на ЕС, Столичната община, НДК и БНР.

Ще участват музикалните състави на БНР, именити български музиканти и артисти от различни изкуства. Сред изпълнителите са Вокалната група "Радиодеца", Оркестърът за народна музика на БНР, Софийският духов оркестър, Биг бендът на БНР. Видният цигулар Веско Ешкенази ще изпълни химна "Върви, народе възродени". Автор на визията е известният художник и майстор на плаката проф. Божидар Йонов.

Още много изненади очакват посетителите на Празника на буквите, организиран с подкрепата на Министерството на културата.

Лайвнюз