Избраха представителя на България на Мондиал 2018

Никола Алексиев беше избран след национален конкурс по програмата Макдоналдс Футболен ескорт, съобщиха колегите от Лайвспорт.

Деветгодишният Никола Алексиев ще представи България на финала на Световното първенство по футбол на 15 юли в Москва. Момчето беше избрано след национален конкурс по програмата Макдоналдс Футболен ескорт.

На специална церемония днес в ресторант Макдоналдс на площад Славейков малчуганът беше награден с оригиналната топка, с която ще се играят мачовете в Русия лично от футболната легенда Наско Сираков.

Двукратният голмайстор от световните първенства Мексико‘ 86 и САЩ‘ 94 пожела на Никола един ден и той да вкара голове на световни първенства. Сираков беше председател на журито, което избра Никола в силна конкуренция с още двама финалисти в конкурса.

Другите членове на журито бяха управляващият директор на Макдоналдс в България Иван Лисиков и телевизионният водещ Ники Кънчев.

Иван Лисиков пожела на Никола един ден той да има възможността той да изведе някой малчуган по световните стадиони.

На официалната церемония присъстваха заместник изпълнителният директор на Българския футболен съюз Павел Колев, който пожела на Никола да продъллжи футболния си път и му подари екип на българския национален отбор по футбол. Никола, който на 15 юли в Москва ще изведе един от топфутболистите на света за финалните футболни емоции е от Пловдив.

Той тренира футбол в местния клуб „Кронос“, играе на поста централен защитник и е влюбен в магията на футбола. Той ще пътува за Москва с баща си Борис, който го е записал за участие в конкурса на Макдоналдс.

Макдоналдс България не за първи път изпраща българско дете на световни и европейски финали. На церемонията присъства и Мартин Сораков, който на Евро 2012 на четвъртфинала между Чехия и Португалия изведе на терена чешкия национал Лимберски.

Като официален спонсор на FIFA World Cup 2018™ Макдоналдс има изключителното право да избере деца от цял свят, които пред очите на милиони фенове официално да придружат на футболното игрище най-известните футболисти по време на Световното първенството.

Никола ще изживее незабравими мигове в Москва, ще получи специален спортен екип, ще мине през тунела и ще излезе на стадиона ръка за ръка с известен футболист, а баща му Борис ще го подкрепя и наблюдава на живо от трибуните.

Лайвнюз