Десислава Иванчева в съдебната зала: Няма такава държава

Няма такава държава, няма такова правосъдие, абсолютно нагласено. Това каза задържаният кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, предаде Дарик.

Иванчева говори отново в съдебна зала преди заседанието на Апелативния специализиран съд, който трябва да реши дали да потвърди или не отстраняването й от длъжност.
 
На въпроса кой трябва да стане временен кмет на района, Иванчева каза, че вече е заявила своето мнение, че най-близък до идеята е настоящия ПР на общината Петър Кърджилов. „Той е "за" зелен Младост”, обясни Иванчева.
 
Днес Столичният общински съвет трябва да избере нов временно изпълняващ длъжността кмет на "Младост".

В сградата на общината Петър Кърджилов донесе заповедта си, подписана от настоящия временен кмет на "Младост" Владимир Клисуров за назначаването му, считано от 30 май, на длъжността зам.-кмет на мястото на Биляна Петрова, която е задържана заедно с Иванчева. Кърджилов обаче няма трудов договор, по думите му - защото общинската администрация или е в отпуск, или в болничен и няма кой да го придвижи.
 
Десислава Иванчева, заместникът й Биляна Петрова и бившият кмет на „Младост” Петко Дюлгеров бяха арестувани преди повече от месец. Иванчева е обвинена във вземане на подкуп в особено големи размери, а Дюлгеров и Петрова са сочени за нейни помагачи.
 
Петрова бе задържана заедно с Иванчева през април. Миналата седмица Специализираният наказателен съд отстрани от длъжност и нея. Тогава стана ясно, че тя също ще обжалва решението пред по-горната инстанция - Апелативният специализиран съд.

Лайвнюз