Волен Сидеров посъветва Валери Симеонов да спира цигански сватби

Не трябва да се хвърлят такива големи пари за така наречената интеграция. Тези пари могат да се отделят за социално слабите. За мен не може да се разделят хората и едните да се интегрират. Това е обидно дори за ромите. Всеки един гражданин трябва да бъде равнопоставен и да се интегрира, както намери за най-добре. Това каза лидерът на "Атака" и председател на ПГ на Обединени патриоти Волен Сидеров при гостуването си в БТВ.

,,Вчера не сме бламирали Валери Симеонов. Това не е негов доклад, а на Министерски съвет. Очаквам Валери Симеонов да почне да спира и шумни цигански сватби, които тормозят гражданите. Не може да се вторачваме само в шума по морето. За мен е грешно членове на едно и също правителство да се карат през медии. Валери Симеонов и Николина Ангелкова трябва да седнат да говорят и да се разберат. Не виждам основания Валери Симеонов да напуска правителството'', добави Сидеров

"За Веселин Марешки съм също на мнение, че Красимир Каракачанов трябва да седне и да му обясни какви неща движи. Марешки е председател на ПГ и има право да пита. Министърът трябва да муразясни точно какво се случва и тогава да видим дали пак Марешки ще му иска оставката. Мислих, че съм дошъл тук да говоря за новия закон за българския език, а вие само въртите разговара около това дали има разкол и напрежение в коалицията", скара се Сидеров на водещия Антон Хекимян и разкри, че новият закон ще задължава всички институции да използват български книжовен език.

"Всеки чужденец, който иска да стане български гражданин, ще трябва да докаже, че говори български език. Ако няма език, няма да има държава. Държавата трябва да полага грижи и да защитава българския език", обясни той.

Споровете с Хекимян обаче продължиха. Водещият показа на Сидеров, че новината за новия закон е била написана с правописни грешки от сътрудници на депутата.

"Ще показваме всички текстове от сайта на БТВ. Това е "приятелски огън". Явно тук не допускате грешки и зачитате изцяло книжовния български език. В телевизия "Алфа" ще започваме всички предавания с текстове от вашия сайт. Допусналите правописни грешки ще бъдат наказани", отговори Сидеров.

Лайвнюз