Цветанов: Право на опозицията е да иска вот на недоверие

Право на опозицията е да иска вот на недоверие към правителството. Това коментира председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод заявката на БСП за искане на вот на недоверие към кабинета "Борисов 3" в сферата на сигурността, предаде Дарик.

Цветанов очаква с нетърпение да бъдат внесени мотивите за вота на недоверие, след като по думите му седмица не стигнала на опозиционната партия да ги представи в парламента.

Цветанов напомни, че от левицата поискаха вот на недоверие към правителството и преди началото на българското председателство на Съвета на ЕС през януари.

"Разбира се, той не мина. Но това беше ясен политически знак каква е тяхната съпричастност към председателството, което предстоеше за България.

Сега, когато то завършва и е успешно по оценки на европейските лидери и министри от Европа, мога да кажа, че БСП искат да затворят българското председателство отново с вот на недоверие, за да покажат тяхната си идентичност на партия, която иска само да върви в конфронтация, партия, която не се старае и стреми да участва в политически живот на страната, да предлага алтернативни решения. Ние знаем как управлява БСП и в сектор "Сигурност", и сектор "Икономика", и сектор "Енергетика", каза Цветанов.

В отговор на въпросите, набелязани от евродепутата Ангел Джамбазки, "защо има недокомплект в МВР, защо е демотивиран съставът", Цветанов каза, че се надява на смислен дебат по тези въпроси.

"Недокомплектът в МВР се генерира от момента, в който започнаха резките промени след 2013 година. Изграждането на един служител в системата на МВР, за да може да бъде в пълната си функционалност като професионални качества, е от пет до седем години'', допълни Цветанов

Лайвнюз