Йордан Цонев: На вота ДПС ще гласува против целия кабинет, вреден е

От вчерашното заседание на Централното оперативно бюро и на ПГ имаме решение - да подкрепим внесения вот на недоверие по темата "Сигурност", с уточнението, че още не сме се запознали с мотивите. Това каза пред журналисти в парламента зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев.

БСП преди шест месеца не се съгласиха темата на вота на недоверие да е "Сигурност", но се оказа, че сме прави. Темата е актуална, радваме се, че стигнаха до нея, макар и след шест месеца. Макар и да не сме водили разговори.

ДПС има разширено тълкувание по темата "Сигурност". Смятаме, че участието на националистите във властта подкопава националната сигурност и създава условия за това, кото всички се страхуваме на Балканите, заяви Цонев.

Един вот е за целия кабинет, ние ще гласуваме против целия кабинет. От първия ден сме против този кабинет и няма да се отметнем. Този кабинет и тази коалиция са вредни за икономическото развитие на България, за националната сигурност, за реформите. Няма проведена нито една смислена реформа за една година, каза още Йордан Цонев.

Лайвнюз