Безсъние и треперещи къщи заради кошмарен трафик. Божурище иска нов път

Граждани излязоха на мирен протест с искане за незабавно изграждане на продължение на бул. "Царица Йоана" от "Люлин" до Индустриална зона Божурище. Хората от квартал "Толева махала" и град Божурище настояват, че повече не могат да търпят трафика, който минава покрай домовете им. Протестът им се проведе под засилено полицейско присъствие, предаде България Он Ер.

"Не можем да спим! Трафикът вече не може да се търпи. Инфраструктурата не може да поеме този трафик към Индустриални зони. Искаме незабавно да бъде изградено това продължение на бул. "Царица Йоана" от Околовръстното към Индустриални зони директно. До момента нито една институция не се ангажира с изграждането на това трасе", обясни представител на гражданското недоволство.

"Денят започва много рано, още към 3 часа, когато и ТИР-овете започват да минават. Тресенето на къщите е невероятно. Трафикът е много интензивен, много шумен", каза протестираща.

Жителите не се задоволяват с аргумента, че с разширяването на индустриалната зона ще се открият много нови работни места. Те подчертаха, че никога не са имали липса на работни места. Радваме се на Индустриални зони, но много ни пречат, коментира жена от протестиращите.

Някои от хората се притесняват за децата и внуците си. Самите те пресичат с вдигнати ръце, за да не бъдат ударени от автомобилите, а къщите им треперят заради тежкия трафик.

Представител на "Национална компания индустриални зони" посочи в ефира на "България сутрин", че проблемът е общ. Работи се по въпроса, ангажирани са архитекти и пътни инженери, като вече са изготвени два проекта, стана ясно от думите му. На 28 юни ще се проведе среща, на която пред гражданите ще бъдат изложени двата идейни проекта.

Кметът на район "Връбница" не се ангажира с мнение дали има временно решение на проблема и посочи, че е обсъждано алтеранативно трасе през Калотина. А хората са решени на продължителни протести, ако няма конкретно решение.

Лайвнюз