Пламен Димитров: Мая Манолова лъже протестиращите майки

Президентът на КНСБ Пламен Димитров смята, че протестиращите майки на деца с увреждания са "драматично подведени" от омбудсмана Мая Манолова, според която Законът за личната помощ ще реши техните проблеми, предаде БТА.

Ние не сме "за" или "против". Ние споделяме това, което казват майките като проблеми. Не споделяме начина, по който Мая Манолова казва, че ще им реши проблемите, защото не е вярно, защото ги лъже. Социалният министър е в неговата функция да излезе и да каже как ще решат проблемите и колко пари ще струва всичко, заяви Димитров.

Позицията на КНСБ е, че трябва да се увеличат средствата за чужда помощ, което ще позволи на самотни хора с увреждания в малките населени места да се погрижат за себе си.

Проблемът не е в личната помощ. Защо не идете на село и да видите тази жена с 90 и повече процента увреждания, на легло, дали трябва личен асистент и Закон за личната помощ, или трябва друго.

Хората, които имат нужда от чужда помощ, получават добавка за чужда помощ. Тя е мизерно ниска. Трябва да бъде удвоена, утроена не знам колко пъти, но от там трябва да се мине, каза още Пламен Димитров.

Лайвнюз