Каракачанов след сблъсъците в Ботевград: Дошло ли е времето на тоягата?

На циганизацията, циганската престъпност и безчинствата трябва да се сложи край. Това написа във „Фейсбук” вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов по повод сблъсъците между роми и полиция в Ботевград тази нощ, предаде БТВ.

Той категорично застава зад униформените, като ги призовава да прилагат „изключително и без страх цялата строгост на закона”: „Те ежедневно са на пост, за да имаме всички ние една по-добра и спокойна обстановка за живот. Маргиналите и екстремните субекти, които не желаят да спазват законите на страната ни, ще бъдат поставяни на мястото им с цялата сила и строгост на закона!”.

Каракачанов припомни и силната реакция срещу коментар на съпругата на Томислав Дончев именно по темата на проблемната циганска интеграция.

„Е, господа, дами и там трети такива, каквито се самоопределяте – какво мислите сега? Дошло ли е времето на тоягата или Вие ще си браните подопечния криминален цигански контингент с цената на още невинни човешки животи, само и само да си прибирате лептата по зададената поръчка?”, пита националистът.

Лайвнюз