Много дъжд и хладно време ни очаква през тази седмица

През тази работна седмица у нас се очаква нетипична за лятото валежна обстановка, която е по-характерна дори за зимния сезон, предаде България Он Ер.

Очакват ни доста обилни валежи за голяма част от страната. От днес тази обстановка ще продължи до края на работната седмица. За тези 2-3 дни на места се очакват над 100 литра на квадратен метър.

Това са интензивни валежи, в които за кратко време от небето ще пада сериозно количество вода. Те се очакват най-вече в Южна и Източна България, а също и около планините.

Най-силните валежи се очакват в нощта срещу сряда и през самия ден. Заедно с дъжда температурите също ще са доста ниски, като на най-мрачните места, те няма да превишават 20 градуса. Подобно ще е времето и в северните части на Гърция.

Честите валежи и прегърмявания остават до четвъртък. От тогава и те ще започнат да спират. Към края на седмицата се очаква подобрение на времето с намаляване на облаците.

Валежите пък ще бъдат на доста по-малко места, а слънчевите часове ще са много повече. В петък и през уикенда времето ще се връща все повече към летния си ритъм.

Лайвнюз