Коалиция ,,БСП за България'' изключи ЗС ,,Александър Стамболийски''

На съвместно заседание на Коалиционния съвет на "БСП за България", Изпълнителното бюро на БСП и ръководството на ПГ на "БСП за България" бе взето решение за изключване от коалицията на ЗС "Александър Стамболийски", съобщиха от пресцентъра на БСП, предаде БТА.

От партията уточняват, че изключването е на основание текст от Коалиционния договор, според който партия, член на коалицията, взела решение за самостоятелно участие в избори за народни представители, за президент и вицепрезидент, както и в избори за общински съветници и кметове и за членове на ЕП, се изключва от коалицията.

До днешното решение се е стигнало, след като в събота, на Конгреса на земеделците е било потвърдено решението им за самостоятелно явяване на избори, посочват от БСП.

ЗС "Александър Стамболийски" заяви, че иска по отношение на конкретни политики да бъдат направени компромиси с ПП ГЕРБ. Единодушно беше отхвърлено това предложение, посочват от БСП.

Участниците в дискусията са били категорични, че депутатите, представители на ЗС "Александър Стамболийски", трябва да напуснат парламента по морални причини, тъй като вече не са част от коалиция "БСП за България", се казва още в прессъобщението.

Лайвнюз