БСП: Престъпността се превръща в епидемия

Всичко, което беше представено по време на дебатите днес не бе оборено от управляващите. Един от основните елементи на обществения живот, гарантирана от Конституцията, е сигурността, а тя е дефицит. Това каза Иван Иванов по повод дебатите за вота на недоверие към правителството при гостуването си в БТВ.

От левицата посочиха, че тишината на управляващите днес е била оглушителна. Това показвало и липсата на защита от страна на управляващите към премиера Борисов.

"Имаме провал в сферата на вътрешната сигурност, имаме изключително насищане на престъпления за един кратък период от време. Това правителство се е изчерпало", категоричен бе Иванов. "Нашите тези са изградени на базата на факти. Гражданите не се чувстват сигурни".

Той посочи че хората се страхували да минат по центъра на София. "Не се сещам за такова насищане на престъпност, както в последните месеци".

"Има неконтролиран пазар на незаконни оръжия. Това е епидемия. Има 5 милиона ощетени граждани. Министърът на вътрешните работи беше посрещнат с протести и така ще бъде запомнен", обяви депутатът от БСП.

Лайвнюз