От ДПС смятат, че коалицията е вредна

Включихме се в дебата заради нападката към "Воля". Това, че нямаше дебат показа, че опозицията е слаба в своите аргументи. Това заяви депутатът Александър Сиди от ВМРО от кулоарите на парламента, предаде БНТ.

"Единственото, което БСП искаха да се случи е да влязат в зала. Това по-скоро е един календарен вот - в началото и края на европредседателство. Да, има проблеми в сектор сигурност. Не знам дали смяната на един министър ще реши проблемите в сектора", каза още той.

"Подкрепяме вота на недоверие и ще държим на мнението си. Дебатът не ни разколеба. Ясно изразихме аргументите си по темата сигурност. Проблемите стават все повече.

Вотът не е безсмислен. Липсват реформи във всички сектори е опасно загражданите", каза по темата за вот на недоверие Халил Летифов, зам.-председател на ПГ на ДПС.

"Тази коалиция е вредна за народа. Ще подкрепим програмно правителство, ако е нужно. Персоналните промени са задължение на Борисов", допълни Летифов.

"Дебатите не минаха нормално, както трябва да мине един вот на недоверие. От "Воля" не можем да гласуваме да се промени нещо старо и неработещо, с нещо по-старо и неработещо. БСП показаха как не трябва да се прави дебат", коментира Пламен Христов от ПП "Воля".

Лайвнюз