Сидеров отговори на критиките на президента

Лидерът на партия Атака Волен Сидеров отговори на критиките на президента Румен Радев, които държвният глава отправи към правителството. Това политикът направи от парламентарната трибуна, предаде БТВ.

Думите на държавния глава бяха по повод резултатите от изминалото европредседателство.

Сидеров откри редица противоречия в изказването на Радев, за което даде примери.

Според него критиката, че това правителството прави така, че хората са се разколебали от европейската идея е неточна, защото в същото време Радев обяснява как ЕС вървял към разпад.

„Може би този, който е писал текста, е забравил какво е писал в началото. Обясними са тези ученически грешки“, смята Волен Сидеров.

От друга страна критиката за Дунавската стратегия е неоснователна.

„Не можем по време на председателството да си поставим наши въпроси. Тази критика на президента е некоректна“, заяви лидерът на Атака.

По думите на Сидеров стратегията на Румен Радев да критикува премиера Бойко Боисов, че поставя важни въпроси на дневен ред, е безпочвена.

Преди да пристъпи към критики, президентът трябва да се замисли дали не прави тенденциозни нападки и дали не влиза в партийна линия, посочи още той.

„Вместо да получи похвала от държавния глава и да каже „браво, най-после важни въпроси са поставяни“, държавният глава започва да търси под вола теле“, смята Сидеров, като допълни, че това поведение не е държавническо на фона на изказванията от ЕС, че това е едно от най-добрите председателства.

Лайвнюз