БСП видя нещо притеснително в концесията на летище София

Документите за концесията на летище София се крият. Има нещо нередно и притеснително. Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Георги Свиленски пред журналисти в парламента, предаде БТА.

„В понеделник ПГ на „БСП за България” изпрати искане до министъра на транспорта във връзка със стартирането на процедурата за концесията на летище София. Поискахме решението на МС, анализите на Световната банка и Европейската банка за развитие и цялата документация, на чиято база е взето то”, посочи народният представител.

Той обяви, че днес е получен отговорът на министъра на транспорта, който в две страници обяснява, че документацията по концесията може да се види на сайта на ЕК, а докладите на двете банки не могат да ни бъдат предоставени.

Свиленски обяви, че министър Московски дори е пуснал питане до тях дали анализите могат да бъдат предоставени до трети лица. „Кой управлява България - правителството или Световната и Европейска банка?

Как може доклади, които трябва да бъдат публични, да са тайна. Фактът, че документите за концесията на летище София се крият, показва, че има нещо нередно и притеснително”, категоричен бе Георги Свиленски.

Лайвнюз