Волен Сидеров поиска извинение от НФСБ, че говори неистини

Председателят на ПГ на "Обединени патриоти" Волен Сидеров поиска извинение заради снощната декларация на НФСБ, която, по думите му, съдържа обвинение, че говори неистини, съобщи Дир.

Той каза, че не е разговарял с коалиционния си партньор Валери Симеонов след позицията на НФСБ по законопроекта за горивата. В нея от партията на Симеонов заявяват, че твърдението за постигнато съгласие по законопроекта в коалицията "Обединени патриоти" не отговаря на истината.

"Какво да говоря след декларация, която ме изобличава в неистина, в лъжа на практика. Това е удар по моята чест и достойнство, очаквам извинение", коментира Сидеров пред журналисти в парламента.

Когато съм намирал грешки, съм се извинявал, само че има мои коалиционни партньори, в чийто речник думата "извинявай" не присъства, не е лошо да влезе там, добави той. По думите му това не е слабост, достойният човек се извинява, а който мисли, че е винаги прав, получава уроци от живота.

Сидеров настоя, че това, което е казал вчера пред медиите, е вярно. Вчера имаше тон, атмосфера на разбирателство и аз ви предадох тази атмосфера, коментира той и добави, че приема декларацията на НФСБ като неколегиално поведение.

Волен Сидеров отбеляза, че са изчистили доста текстове по този законопроект. Моето желание беше да постигнем наистина съгласие по този законопроект, още повече, че четирима депутати от НФСБ са се подписали под този законопроект - Валентин Касабов, Христиан Митев, Георги Колев и Борис Ячев, посочи той.

"Попитайте тях защо са съвносители на този законопроект, който след това техният партиен шеф нарича отвратителен и лобистки", призова той. Това не е казарма и моите коалиционни партньори трябва да разберат, че не са фелдфебели, посочи Сидеров.

Лайвнюз