Директорът на БНР се ангажира със стратегия за Детския радиохор

Конфликтът в Детския радиохор на БНР е решен. Това стана ясно на среща между ръководството на Радиото и родителите на хористите, която се проведе в Съвета за електронните медии, предаде БНР.

Директорът на БНР Александър Велев се ангажира да бъде изготвена стратегия за развитието на Радиохора. Формацията минава на подчинението на генералния директор, а не на Музикалната къща, както беше досега.

"Аз смятам, че човек, когато минава през такива неща, трябва да излезе по-силен и по-мъдър и би следвало да извадим поуки от цялата ситуация. Много се радвам, че и госпожа Караманова, и госпожа Димитрова са тука и надявам се и за в бъдеще да бъдат така – от лявата ни и от дясната ни страна, за да можем да работим заедно за благото на хора.

Това, което взехме като решение и вчера и Управителният съвет подкрепи това решение, е да продължим да работим заедно, по нов начин. Най-важното за мен е спокойствието на децата и другото е сигурността на децата", каза генералният директор на БНР Александър Велев, предаде радиото.

Досегашният ръководител на Детския радиохор Венеция Караманова ще продължи да работи с хористите като главен диригент, докато децата изградят отношения на доверие и сплотеност с новия диригент Теодора Димитрова.

В неделя децата заминават на лагер в село Кранево, където ще се подготвят за концертите, които им предстоят през новия музикален сезон.

Лайвнюз