Сидеров: НФСБ участва в заговор срещу Борисов за предсрочни избори

Има заговор срещу премиера, а целта е дестабилизация и предсрочни избори. Това обяви на влизане в Министерския съвет пред журналисти лидерът на „Атака” Волен Сидеров, предаде БТА.

По думите му в този заговор участвали НФСБ, хора от ГЕРБ, приближени на Борисов, и част от бившия Реформаторски блок, добави той.

"Основният въпрос, който ще поставя, е в качество на какъв съм на съвета - председател на ПГ или не. Имаше официална декларация на НФСБ, нямаше официална реакция на ВМРО и на ГЕРБ. Влизам, за да запитам какво точно правя, какъв съм и като какъв присъствам“, коментира той. „Оставките на министри се подават пред премиера. Той ги приема или не. Аз оставки на министри не приемам и не се занимавам с тях“, посочи Волен Сидеров.

„Какво точно може да реши този съвет, новите кандидатури се предлагат от премиера и се гласуват в Народното събрание“, попита той.

„Не виждам смисъл от съвета, ако не изчистим въпроса - може ли един вицепремиер да каже, че премиерът е диктатор и руши държавността и нито един министър от целия състав да не стане и да каже, че не е вярно. Значи са съгласни - тогава всички 19 министри да си ходят, тъй като са измъчвани от диктатура“, каза още Сидеров.

Днес коалиционният съвет между ГЕРБ и „Обединени патриоти” обсъжда подадените три министерски оставки след тежката катастрофа край Своге.

Припомняме, че на 31 август министърът на транспорта Ивайло Московски, министърът на вътрешните работи Валентин Радев и министърът на регионалното развитие Николай Нанков депозираха своите оставки, след като министър-председателят Бойко Борисов ги поиска. Тримата декларираха, че това е акт, с който поемат политическата отговорност.

Лидер на НФСБ и вицепремиер Валери Симеонов изрази недоволство, че не е бил уведомен за оставките. Стана ясно, че неговата партия не подкрепя смяна на тримата министри.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов смята, че министерските оставки са прибързани.

Лайвнюз