Цветанов: Оставката на Валери Симеонов ще успокои обстановката

Оставката на Валери Симеонов е морален акт, тя ще заздрави коалицията, а няма да я разклати. Тя е след съгласуване в малкия коалиционен партньор. Ще продължим да изпълняваме ангажинмента си към майките на деца с увреждания. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, предаде БТВ.

"Не ме изненада оставката, защото в последните няколко дни, той казваше, че властта не е самоцел и би подал оставка. Фокусира се едно по-голямо внимание към коалицията и Валери Симеонов, този акт ще успокои обстановката, смята Цветанов.

"Правителството излиза по-работоспособно след оставката. Всяко едно напрежение, което се създава има отражение на управленската мощ. Оттук нататък с Валери Симеонов ще продължим да работим да работим заедно. Убеден съм, че с действията си той е допринасял за една добра работоспособност в политиките, които сме отстоявали:, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ.

Цветанов поясни, че сега се очаква ново предложение за вицепремиер от НФСБ и добави, че това е записано в коалиционното споразумение. Ще приемем това, което решат Обединени патриоти.

Оттук нататък трябва да сме по-обединени, но и по-обрани в изказванията си. "Някой път от преумора или емоция можеш да изпуснеш една дума, но тя да е фатална:, поясни той. Винаги ценя всяко едно мнение, което патриотите дават.

Лайвнюз