БСП потвърждава - иска оставката на целия кабинет

БСП иска оставката на кабинета. Правителството на Бойко Борисов създава нестабилност, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг на "Позитано" 20 след Изпълнително бюро на партията. Нищо не работи, подчерта тя.

Това правителство е вредно, тази нестабилност трябва да се спре, убедена е социалистката. По думите й мнозинството в парламента, съставено от ГЕРБ, ОП, ДПС и Марешки, е вредно, пише Нюз бг.

Решението за левицата е оставка на кабинета. Нови формати на управление ще бъдат агония за държавата. Изходът са предсрочни избори, отсече Корнелия Нинова и увери, че левицата не може да бъде съпричастна към такава агония.

Според нея обаче герберите си отиват.

Червените депутати няма да крепят кворума и потвърждават решението си от преди да не се регистрират в парламента.

Кворум ще дадат само за гласуване исканията на протестиращите. Нинова ги изброи: отмяна на по-високия данък върху старите автомобили, екотаксите върху дрехите втора употреба, ДДС-то върху храните и медикаментите, преизчисление на пенсиите, семейното подоходно облагане, намаляване на заплатите на политиците.
Ще се борим за тези искания, отсече червеният водач и обяви намерението на левицата да "остане в сегашния режим".

Червените депутати продължават посещенията по места за представяне на "Визия за България".

В отговор на въпрос за евентуална координирана между БСП и президентството атака на управляващите, Нинова заяви: "Нямаме обши планове с президента Радев за сваляне на кабинета на Бойко Борисов." По думите й няма нищо страшно в предсрочни избори.