Коалиционните партньори си поговориха

Началото на заседанието на Тристранния съвет за национално сътрудничество закъсня с над 50 минути. По информация на news.bg причина за забавянето е разговор между премиера Бойко Борисов и бившия вече вицепремиер Валери Симеонов, които са в Министерския съвет и разговарят.

В сградата на Министерския съвет са и вицепремиерът Красимир Каракачанов и третият съпредседател на патриотите Волен Сидеров. Малко преди 12 часа Каракачанов излезе, но по-късно се върна.

По непотвърдена информация още в 9 часа членовете на Коалиционния съвет са се събрали в МС.

След значителното закъснение започна и заседанието на НСТС, като заседанието се водеше от социалния министър Бисер Петков, вместо от Валери Симеонов като председател на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Въпреки очаквани от журналистите изявления в Министерски съвет, такива няма да има. Малко преди 14 ч. в сградата на МС влезе и Славчо Атанасов.

Припомняме, днес трябва да стане ясна съдбата на коалиционното споразумение между патриотите, след като в петък вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка.

През уикенда пък председателят на ПГ на ОП Волен Сидеров поиска да се оттегли от поста и другия вицепремиер от ОП Красимир Каракачанов. И до този момент не са ясни точните мотиви на Сидеров да иска оставката на войводата, освен аргумента за заздравяване на малката коалицията. Искането му обаче бе определено от Каракачанов като "творческа инициатива".

Вчера лично лидерът на партия "Атака" съобщи, че е разговарял с Борисов. Това не стана с официално прессъощение, а с пост в социалната мрежа Фейсбук.