Сакскобургготски: Предсрочни избори не бива да ни плашат

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски коментира политическата обстановка у нас. Според него предсрочни избори не бива да ни плашат, предаде БНТ.

Въпреки това смята, че за предпочитане са изпълнените мандати, каквито са били при неговото управление и тези на Сергей Станишев и Иван Костов. По думите на Симеон Сакскобургготски не си заслужава да се акцентира прекалено много на оставките, защото ги има и в много по-зрели и стари демокрации от нашата.

Когато нещо звучи като нестабилност или има опити за такава, това се отразява винаги в и в чужбина. Така Симеон Сакскобургготски коментира политическата обстановка в страната. Според него полезният ход е да се гледа в по-общ план и да се разбере какво стои зад дадени ходове.

Според бившия премиер не е невъзможна смяна на модела на управление у нас, за което настояват част от протестиращите, но това може да стане само ако мнозинството от българите го искат. Той не пожела да коментира отношенията между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов, но подчерта, че "Дондуков" 1 и 2 могат да работят много добре в синхрон, стига да има желание и от двете страни.

Лайвнюз