Бизнесът: Вдигаме заплатите с 8 до 16 на сто, но протестите да спрат...

След среща при премиера Бойко Борисов, бизнесът обеща вбъдеще заплатите в частния сектор се вдигат от 8 до 16%. Но при условие, че има ,,спокоен политически климат'' и протестите спрат. На срещата присъстваха и синдикатите.

В името на стабилността протестите трябва да спрат, категорични са представителите на бизнеса. А причината - при временно правителство доходите намаляват вместо да се увеличават.

"Ние сме демократична държава. Всеки има право да изразява своето мнение и всеки решава по какъв начин. Единственото, което можем да кажем е, че не трябва да се пречи на другите, които не искат да протестират", заяви министърът на икономиката Емил Караниколов.

"И аз мога да изляза с моите секретарки, счетоводителки и чистачки от офиса. И сигурно ще събера повече от 200 човека и мога да направя по-голям митинг тук пред МС, ако аз нещо съм недоволен. Това не е нормално", коментира председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

Синдикатите подкрепиха работодателите по темата за протестите. И призоваха държавните институции да направят същото, когато става дума за българския работник.

Лайвнюз