Ген. Атанасов: Арестът на Баневи е пропаганда

Арестът на Баневи е пропаганда, Агенцията за приватизация и за следприватизационен контрол отдавна са знаели какво става, каза лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов при гостуването си в БТВ.

"Какво стана с Ковачки?", попита бившият шеф на Национална служба „Сигурност”. "Там 30 млн. се покриха".

По повод незаконните оръжия от Арсенал той каза, че първо трябва се изясни първо за какво е било събрано, то можело да е и за вътрешна употреба. Случаят показва, че системите в България не работят.

Атанасов определи като скандално това, че толкова време МВР няма главен секретар. "Главният секретар е висшата професионална длъжност в министерството. Неслучайно по закон е предвидено той да бъде назначаван по системата на обвързаната компетентност – не правителството да си сложи, който иска, а президентът е коректив. В момента имаме главен секретар на МВР, който се назначава от министъра, тоест политически назначено лице, което контролира цялостната професионална дейност в системата и СРС-тата", посочи ген. Атанасов.

„Явно не могат да намерят кандидатура, за която президентът да подпише указ”, коментира той.

„Историята около професионалния път на сегашния министър също се замаза. Вярно ли е, че в началото на кариерата си сегашният министър като редови полицай в свободното си време е работил около Мето Илиянски”, попита Атанасов.

„Изключително е притеснително да бъде назначен за вътрешен министър човек, за когото има публична информация – вярна или не, непроверена, че е бил охрана на един наркобос”, каза още лидерът на ДСБ.

Лайвнюз