От ВОЛЯ пак искат оставката на Каракачанов

Партия "Воля" поиска оставката на  министъра на отбраната Красимир Каракачанов по темата за храненето в армията. Проблемът е  продължителната липса на доставчик на храна за военните, предаде БТА.

Каракачанов обясни, че поръчката на стойност 31 милиона лева е прекратена, след като три и половина години тече обжалване.

От "Воля" за пореден път поискаха оставката на военния министър с аргумента, че Каракачанов постоянно е обект на скандали и съмнения за корупция.

Пред комисията по отбрана наскоро министърът обясни, че докато са текли обжалванията военните са имали качествена храна, а на военните е била изплащана стойността й или парите са давани през командировъчните.

Министерството предлага новата обществена поръчка да бъде направена по региони, за да може да участват и местни фирми. Каракачанов призна, че сегашната практика е на ръба, но обясни:
"Конкуренцията между тези няколко фирми, те в началото са много повече от две, конкуренцията между тях доведжда до ей този "параграф 22"".

Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев предупреди, че заради проблема с изхранването "ще страда подготовката и така не може да продължава."

Лайвнюз