Спукано стъкло на самолета на Каракачнов го приземи във Виена

Самолет на „България Ер”с членове на кабинета на борда, изпълнявал редовен полет от Брюксел към София, е кацнал аварийно във Виена заради спукано стъкло в кабината. Това съобщи вицепремиерът Красимир Каракачанов пред БТВ.

"Не е важно, че аз съм бил на борда. В самолета имаше много български граждани, които пътуват редовно по линията Брюксел – София. Искам да благодаря на пилотите от „България Ер”. Те се проявиха като абсолютни професионалисти.

Пътниците бяха предупредени от командира на самолета, че ще се наложи аварийно кацане във Виена. Самолетът беше приземен професионално, без паника на борда, без някакви допълнителни инциденти. Пилотите заслужиха аплодисменти.

Поне според мен имаше възможности за много по-неблагоприятен изход, защото както е счупено стъклото, представете да се разхерметизира пилотската кабина. Беше изпратен самолет от София, който прибра пътниците. С малко притеснение и пет-шест часа закъснение, всичко премина благополучно", разказа Каракачанов.

Той коментира и снощната терористична атака в Страсбург. "Истината е, че проблемите с този вид тероризъм са много сериозни. Допуснати са много грешки. Нашите служби си вършат работата и органите на реда са си по местата", каза Каракачанов.

Лайвнюз