Каракачанов: Нашата задача е да изхраним българския войник

Не трябва да чакаме подобни неща като стрелбата във Франция да се случат и тук. Това заяви военният министър Красимир Каракачанов на брифинг в Министерски съвет, предаде БТА.

Нашата задача е да изхраним българския войник и те да са доволни, престъпление би било да оставим българските войници гладни. От три години оплаквания от храната няма, коментира още той.

Обувките ще бъдат качествени, увери военният министър.
Дадени са допълнително средства на ВМА, също така на служба Военна информация, посочи Каракачанов.

Тази година освен увеличението на заплатите на военнослужещите, извън бюджета, който беше предвиден са отделени тези 238 милиона лева, целево за възстановяване на способностите на българската армия за изпълняване на нейните задължения.

Не се стигна до по-сериозни последици. Инцидент като инцидент, коментира той случката с кацналия аварийно самолет на авиокомпания България ер, във Виена.

Генерал Мутафчийски от ВМА , заяви, че от 1 януари 2018 г, ВМА няма текущи дълговете. Така 9 млн. лв., които са  спестени са реинвестирани.

С тези 10 милиона, които отпуска правителството ще направим ремонт на още 4 клиники, ще обновим операционните зали, които използваме при трансплантации на черен дроб, заяви шефът на ВМА. 

Лайвнюз