Тапи и километрични задръствания на 26-ти, но без жертви

Километрични задръствания на АМ „Хемус” белязаха последния от петте дни почивка за Коледа. Стотици коли попаднаха в капан заради ремонта на виадуктите, предаде БТВ.

Заради бавното движение и дългите изчаквания, десетки автомобили аварираха, което допълнително затрудни трафика.

Тапите започваха при тунел „Ечемишка”, който се преминаваше средно за час. След което, изнервените шофьори попадаха в задръстването на тунел „Витиня”.

Шофьорите бяха призовани от КАТ да използват стария път „Ботевград – Витиня”. Зрители на bTV сигнализираха, че обходният маршрут е в лошо състояние, има много дупки, а изнервени шофьори създават предпоставки за ПТП-та. Отсечката се минава средно за 45 минути.

В опит да се контролират задръстванията, Пътната полиция организира изкуствени забавяния на 42-ри километър в посока София.

От КАТ съобщиха, че глобени шест водачи заради шофиране в аварийната лента. Добрата новина е, че през последните три празнични дни няма нито един загинал на пътя.

Трафикът от зимните курорти беше интензивен, но нямаше задръствания. През целия ден колоните бяха на приливи и отливи. Пътна полиция отбиваше камионите.

През целия ден по пътищата имаше засилено полицейско присъствие.

Лайвнюз