Каракачнов: Интеграцията на циганите става с образование и труд

Част от циганското население в България е образовано и се държи уважително, друга част обаче беше научена от разни фондации, че има само права, но не и задължения. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов при гостуването си в БНТ.

Решението с интеграцията на циганското население става с образование и труд. През последните 30 г. една част от тях работят, държат се уважително. Другата част беше научена от всевъзможни фондации, които се финансирани от не знам от кого, че има само права, допълни вицепремиерът.

Те хвърляха пари да се подбиват националните ценности, да се защитават гей проекти и де дезинтеграция на ромското население. Дългосрочното решение минава през училището. Тези делегирани бюджети трябва да се махнат, каза Каракачанов.

Те не ходят на училище, но се оказва, че имат дипломи. Докато не премахнем тази фалшива интеграция, няма да решим проблема. Може ли тези 400 хил. млади хора да са трайно безработни, попита той.
В България може. От юни 1990 г. до ден днешен всяка година има избори. Дали българските политици най-накрая ще започнат да действат като държавници, а не само да се интересуват от това дали ще спечелят изборите", каза Красимир Каракачанов. 

Лайвнюз