Борисов зове: Хората искат справедливост! Да се поправим!

Министър-председателят Бойко Борисов каза, че хората искат справедливост и не обичат ,,елитарни политически формации''. Председателят на ГЕРБ се скара на кметовете на партията, защото не защитават доверието към партията, предаде Дарик.

Основателят на партията отправи специални благодарности към ДПС:

,,Благодаря за подкрепата на ДПС за самолетите и за евроатлантическата ориентация".

Борисов критикува прехвърлянето на вина между кметове, министри и депутати и попита риторично "Кой печели от това?".

Досущ като гост в България, премиерът се обърна и към кметовете, като посочи, че са им направили една "активна кампания" относно санирането и че в публичното пространство е останало усещането за "калпаво" саниране.

"Къде е съпротивителната ни сила?", попита отново Бойко Борисов.

Бойко Борисов продължи с критичния тон към подчинените си:

,,Задавам си въпроса защо и нашата подкрепа намалява. Депутатите подменихме, кметове подменихме. Никога не сме имали по-ефективна борба с контрабандата досега и всеки ден се говори за корупция. Вие ако не си вземете мерки да си прочистите къщичките по места, рано и ли късно това ще избие. Хората искат справедливост! Хората не обичат елитарни партии и хора! Към всеки един трябва да сме човеци!".

,,Във всеки един от нас има грешка и трябва да се поправим на мига!'', допълни критичността си премиерът и председател на ГЕРБ.

Министър-председателят обяви, че въобще не е оптимист за излизането на Великобритания от Европейския съюз. Борисов посочи, че Общността трябва да е готова за всякакъв сценарий, тъй като това ще е "тежка катастрофа за Европа".

Лайвнюз