ДПС: Покупката на изтребител не е сделка, а стратегически избор!

Покупката на нови изтребители не е търговска сделка, а стратегически избор. Когато става въпрос за национална сигурност - няма място за популизъм. Това каза депутатът и заместник-председател на ДПС Ахмед Ахмедов, предаде БНР.

Ние ясно съзнаваме, че националната сигурност на България не може да бъде защитена от ресурсите на България, а трябва да бъде защитена с ресурсите на НАТО, допълни представителят на ДПС.

За ДПС е важно всички български граждани, независимо къде живеят, да могат да осъществят своето конституционно право, а именно да гласуват.  В този ред на мисли ДПС ще продължава тази своя политика, чрез нашите промени в Изборния кодекс да отпадне уседналостта, да може да се пропагандира на майчин език. Ще настояваме на тези неща без да се съобразяваме с останалите политически формации. Ние си имаме нашата визия и нашите цели, допълни Ахмедов.

Той е на мнение, че в бюлетините трябва да има номера пред имената на партиите, защото „Ако всички политически партии в България се регистрират, то човек, докато прочете само тяхното наименование, ще отнеме доста време и така ще удължим изборния ден“.

Политикът изрази и лично мнение, че не бива да се публикуват социологически данни в изборния ден, защото „по този начин се създават внушения“.

„За ДПС и за България е важно в този парламент да бъде съставена Програма за ускорено и догонващо развитие България. Това трябва да ни е една стратегическа цел“, подчерта още Ахмедов.

Завръщането на отцепниците от ДПС в лоното на партията „продължава повече от 2 години и то много добре“, подчерта той.

Лайвнюз