,,Джи Пи Груп'' строи, за да спаси европари

„Джи Пи Груп” ще изгражда тунел „Железница” на АМ „Струма” в името на по-малко катастрофи по пътищата и по-малко харчове от бюджета при реализация с европари сега, става ясно от становище, разпостранено от компанията.

Премиерът Бойко Борисов гръмко обяви, че „Джи Пи Груп” ще бъде извадена от всички поръчки с европейски и бюджетни средства.

През януари тази година от съдебно решение се разбра обаче, че няма данни строителната фирма официално да се е отказвала от процедурата. Така днес от АПИ официално обявиха, че подписват договор с консорциум, в който главен участник е именно „Джи Пи Груп”.

От компанията аргументираха позицията си с решението на Върховния административен съд, който „безапелационно потвърди мотивите” на КЗК и АПИ за избор на изпълнител на обществената поръчка.

„Осъзнаваме, че забавата в изграждането на посочените участъци на АМ „Струма“ е предпоставка за още тежки катастрофи, голям брой загинали и ранени (…) С оглед създалата се ситуация - скъсените срокове и възможността изграждането на този мащабен проект да бъде провалено (ако не се реализира до 2023 г. – б.р.), управителният съвет на „Джи Пи Груп“ АД се съобрази със законодателството и изпълни задълженията си, като сключи договор за изграждането на тунел „Железница“, пишат от „Джи Пи Груп”.

Лайвнюз