Кирил Домусчиев: Няма сделка за ,,Нова''!

Кирил Домусчиев заяви, че няма сделка за придобиването на "Нова телевизия" от негова страна. По-рано бе разпространена неофициална информация, че Домусчиев е във финален етап на преговори със сегашните собственици - шведската MTG Group, предаде Банкеръ.

В банковите среди се спекулираше, че сделката може да се финансира от "УниКредит Булбанк". Пред медията от банката са отговорили, че не коментират клиентите си.

"Нова Броудкастинг груп" е голяма компания, котирана на международните пазари. На борсата "Насдак Нордик" няма информация за подобна сделка.

След връзка със Силва Зурлева - член на Борда на директорите на "Нова Броудкастинг груп"​, тя заяви , че нито потвърждава, нито отричам сделката.

Възможно е все още сделката да се обсъжда на международно ниво.

През миналото лято Комисията за защита на конкуренцията забрани сделката за продажбата на "Нова Броудкастинг груп". Тогава купувач бе чешкият милиадер Петър Келнер чрез своята PFF Group. Сумата по сделката бе около 185 млн. евро. Келнер оспори решението на антимонополистите пред Върховния административен съд. Делото е насрочено за март тази година.

Кирил Дoмycчиeв e coбcтвeниĸ нa "Лyдoгopeц", нa фapмaцeвтичнитe заводи "Xювeфapмa", "Биoвeт", ĸaĸтo и нa "Πapaxoдcтвo Бългapcĸи мopcĸи флoт" и дpyги. Председател е на Конфедерацията на индустриалците и работодателите в България (КРИБ).

Лайвнюз