Локхид Мартин съзря обща работа с БАН, за да спечели сделката с Ф-16

"Локхийд Мартин" съзря възможности за сътрудничество с Българската академия на науките. Това съобщиха от пресцентъра на компанията, цитирани от БТА.

С напредването на процеса по придобиване на боен самолет Ф-16 представители на производителя "Локхийд Мартин" посетиха Българската академия на науките, за да обсъдят възможности за бъдещо партньорство.

Делегацията на „Локхийд Мартин“, водена от Джонатан Хойл, главен изпълнителен директор за Европа, фокусира вниманието на домакините върху позицията на компанията като световен технологичен лидер, посветен на развитието на следващото поколение учени, инженери и иноватори – визия, която се споделя и от Българската академия на науките.

,,Всеки ден нашите 105 000 служители отиват на работа с една цел – да спомогнат за изпълнението на мисиите на нашите клиенти. От защитата на гражданите до разширяването на границите на науката в области като далечния космос, свръхзвуковите оръжия, изкуствения интелект и машинното обучение, тези мисии са сред най-сложните и предизвикателни в света'', заяви г-н Хойл.

,,Нашите интереси се простират отвъд аеронавтиката и с интерес се запознахме по-подробно с работата на Българска академия на науките в области като киберсигурност, роботика, иновативни сензори и технологии, които намират приложение не само в областта на отбраната и сигурността, но и в реалната икономика'', допълни Хойл.

Лайвнюз