Искрен Веселинов: Не влизаме в разговори с ДПС!

Ние не влизаме в разговори с ДПС, нещо повече - основната причина за участието ни в това управление е да държим вън от властта ДПС, каза заместник-председателят на ПГ "Обединени патриоти" и заместник-председател на ВМРО Искрен Веселинов в отговор на БСП, предаде БТА.

По-рано днес лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира, че новото предложение за разсрочване, вместо опрощаване, на задълженията на мюфтийството е "старото, но в по-завоалирана форма" и отново посочи, че промените в Закона за вероизповеданията са сделка между ГЕРБ, "Обединени патриоти" и ДПС, за да се спаси правителството.

"Такива упреци на г-жа Нинова, чиято партия три пъти управлява с ДПС и, доколкото разбираме, пак се кани да го прави, са леко наивни", заяви Искрен Веселинов. Според него е странна тази хиперактивност на Нинова, защото, първо, ако нейните народни представители са били в зала, този закон изобщо нямало да мине на първо четене. Второ, доколкото помня, тя беше съвносител с Карадайъ и с Цветанов на законопроекта, който обслужваше ДПС, буквално преди няколко месеца, посочи Веселинов.

"Този извънпарламентарен опозиционен шум очевидно е добре пласиран в медиите и цели да създаде усещане в обществото, че тя се бори за някаква правда, но мястото й да се бори за правдите е тук, в пленарната зала, и смятам, че тогава ще бъде доста по-успешно", каза заместник-председателят на ПГ "Обединени патриоти".

Веселинов посочи, че коментира предпазливо новите намерения на ГЕРБ, тъй като те не са разписани. Проведохме поредица от срещи, на които им обяснихме колко грешна е постановката, която приемат, и в крайна сметка бяхме разбрани, каза той и добави, че в това отношение няма някакви съмнения за задкулисие.

Лайвнюз