И Воля напуска парламента. Кворумът - в ръцете на ДПС!

Парламентарната група "ВОЛЯ-българските родолюбци" напуска парламента. Това обяви на брифинг в Народното събрание председателят на партията Веселин Марешки, съобщи Офнюз.

Основното последствие от решението ще бъде, че за всяко изискващо кворум решение, коалицията ГЕРБ-Обединени патриоти ще разчита на ДПС. Без депутатите на Карадайъ коалицията няма да има достатъчно гласове за кворум.

ГЕРБ и Обединените патриоти имат общо 122-ма народни представители. В тази парламентарна сесия осигуряването на кворума често е предизвикателство, особено след като "БСП за България" отказа да участва в пленарните заседания.

"На съвещание на ръководството на партията и на парламентарната група взехме решение да напуснем парламента. За да няма фалшиви новини и спекулации, исках лично да ви го съобщя", заяви Марешки.

"Причините към момента не мога да ги споделя, защото продължават разговорите. Те не са лесни, повярвайте ми. Искам само да подчертая, че една от ключовите роли на ВОЛЯ в парламента е да осветява лъжите и манипулациите и в парламента, и в политиката, и като цяло в обществото, както и да сваляме маските на фалшивите политици и партии. Нека това наше решение от днес да го приемете като част от тази наша последователна политика", обясни Марешки.

Марешки обеща следващите дни да даде повече разяснения по темата.

Лайвнюз