Съкращават опашките на ,,Капитан Андреево'' с нови гишета

Предвижда се още през тази година да бъдат увеличени пероните за паспортен и митнически контрол на ГКПП "Капъкуле" и "Капитан Андреево". Това заяви турският заместник министър на търговията Ръза Туна Турагай, предаде Хюриет, цитиран от БТА.

Целта е да бъдат намалени опашките при преминаването на граничните пунктове особено през интензивните месеци на пътуване на турските граждани за и от Европа към Турция.

По думите му проблемите във връзка с дългите престои на общите с България ГКПП "Капъкуле" и "Капитан Андреево" е бил обсъждан на срещи между турските и българските гранични и митнически власти.

Натрупването на опашки става главно на входовете и изходите на пунктовете на турско-българската граница. Причината е главно недостатъчният брой на пероните за паспортна и митническа проверка. Дезинфекционните съоръжения на българската митница също водели до забавяне на преминаването на автомобилите, пише ежедневника.

Във връзка с това са подготвени мерки, които се предвижда да бъдат въведени още през тази година, преди началото на интензивния туристически поток за лятната ваканция.

Лайвнюз