Цветанов за апартаментите: Нямам притеснения, изряден съм!

Нямам никакви притеснения от нищо. Аз съм изряден български гражданин и съм го доказал. Никога не съм се крил. Това каза зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов за придобития от него нов апартамент на цени далеч под пазарните, предаде БГНЕС.

Информацията за сигнала съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Той е постъпил от гражданско сдружение „Боец“ и е отправен още до антикорупционната комисия.

Според публикация на „Свободна Европа“ Цветанов е придобил апартамент, заемащ цял етаж в една от най-луксозните сгради в София, след като през 2018 г. е прехвърлил на фирмата-строител два от своите апартаменти. Изданието твърди обаче, че вторият човек в ГЕРБ е придобил новото си жилище на много по-ниска цена от пазарната.

„Няма нищо, което да е незаконно. Няма никаква договорка с когото и да било“, заяви Цветанов пред журналисти в парламента.

„Двата апартамента, които съм прехвърлил и съм направил замяна с този, който съм купил, са в същия район. От гледна точка на местоположение, предишните два са на много по-хубаво място.

Има замяна.

Разликата е от около 39 или 40 м², а аз съм доплатил 100 хил. лв.! Направил съм го по банков път, съгласно българското законодателство. Попълнил съм съответните декларации“, обясни още Цветанов.

Лайвнюз