Цигани без билети плашат с бой кондуктор във влака София-Пловдив

Жесток скандал между мъж и жена роми и контрольори във влак на БДЖ беше заснета от пътници и разпространена във Фейсбук. Видеоклипът предизвика вълна от възмущение, предаде Новини.бг.

На кадрите се вижда как агресивен мъж сипе обиди по служителя на железниците. Видеото е публикувано във Фейсбук групата "Извън Закона" и е заснето по линията София-Пловдив.

Скандалът започва след като служителя прави забележка, че за пореден път двамата не са си купили билети, а пътуват. От думите на кондуктора става ясно, че те са редовни пътници и всеки път „забравят“ да си купят билета на гарата. В отговор ромите започват да сипят заплахи. В един момент агресивният ром вади банкноти и започва да ги размахва срещу лицето на кондуктора, за да демонстрира, че има пари.

Друга кондукторка се опитва да успокои ситуацията като издава на място билети на двамата гратисчии. Нападнатият мъж пък предупреждава, че ще извика полиция и положението ще стане по-лошо.

„Ей, внимавай с кой си имаш работа! Боклук!“, вика заплашително той. Накрая става ясно, че двойката пътува до село Хаджиево. Справка показва, че цената на билета за конкретната дестинация е на стойност 2 лева.

Лайвнюз