Откриха кокаин за над 2,5 млн. евро в пратка с банани в Бургас

Четири кашона със 76 кг. чист кокаин бяха открити в склад на фирма за търговия с цитрусови плодове в Бургас. Работник на фирмата се натъкнал на пратката в складовете на фирма „Интер Цитрус" в кв."Победа" в морския град. Заловеният кокаин е на стойност над 2,5 млн. евро, предаде БНТ.

В склада, работник при разфасоване на банани намира няколко пакета, в които се оказва чист кокаин. Веднага сигнализира полицията, която започва разследване по случая. Подробностите бяха съобщени пред медиите от Окръжния прокурор и шефа на полицията.

Пратката от 400 тона банани пристигнала в склада на фирмата на 31 юли по нейна заявка. Пакетите са открити в кашоните с плодовете днес, докато работниците ги приготвяли за търговската мрежа.

От фирмата веднага съобщили в полицията. От там казаха, че пакетите били покрити с метално фолио, за да не може да бъдат видени през рентгена.

Вече се проследяват пратките, които бургаският склад експедира по различните направления. До момента 3240 кашона са били експортирани за Румъния. Засега не е установено друго количество кокаин. От Окръжната прокуратура съобщиха, че пазарната цена на заловения наркотик е 2 650 000 евро.

Пратката е пътувала от Еквадор през Италия с кораб под либерийски флаг и е пристигнала на пристанище Бургас в края на юли. Наказанието за съхраняване с цел разпространяване на високорисково наркотично вещество в особено големи размери е затвор за срок от 5 до 15 години, и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

Пратката банани от Еквадор е била претоварена в Италия, оттам тя пристига в бургаската фирма. По документи е установено, че в пратката участват 32 еквадорски ферми. От баркодовете на кашоните ще се установява точно в кои е сложен кокаинът.

Лайвнюз