Рекордна пратка с хероин на Дунав мост

Задържаха огромно количество хероин на Дунав мост при Русе. Наркотикът е намерен в тайник на бус с българска регистрация. Шофьорът е българин и е задържан. Бусът е трябвало да напусне страната в посока Западна Европа, предаде МВР.

Според разследващите става въпрос за 93.6 кг. Те са били разпределени в над 180 пакета.

"Общо 93,6 кг хероин за повече от 3,6 млн. лева, по цени на съдебната система, е открит в малък камион на ГКПП "Дунав мост" при Русе, съобщи на брифинг наблюдаващият прокурор по случая Андрей Ангелов от Окръжната прокуратура в крайдунавския град, в присъствието на заместник-главния прокурор Иван Гешев, директорът на агенция "Митници" Георги Костов и на главния секретар на МВР Ивайло Иванов.

"Говорим за много чист наркотик", обясни Георги Костов.

Микробусът е с българска регистрация, а по неофициална информация шофьорът е от Хасково.

Прокурор Ангелов обясни, че 56-годишният мъж е задържан за 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда той да бъде арестуван за постоянно. Мъжът е обвинен за контрабанда на високорисково наркотично вещество в особено големи размери.

Предвиденото наказание за това тежко престъпление е от 15 до 20 години затвор и глоба от 100 000 до 300 000 лева. По думите на Ангелов разследването е в самото начало. Към момента няма други арестувани по случая.

Ивайло Иванов обясни, че най-вероятно става дума за международен трафик.

"Провеждат се много оперативни мероприятия и в момента. Работим с партньорските служби и в скоро време очакваме резултати", каза Иванов.

Иван Гешев заяви, че благодари на служителите от агенция "Митници" за добрата работа. По думите му това е поредната огромна пратка с наркотични вещества, която е задържана у нас.

Лайвнюз