Условни присъди за трима купувачи на гласове

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол и след постигнато споразумение в съдебно заседание, съдът постанови наказание от 8 месеца „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено за срок от три години, спрямо Минчо И, предаде ведомството.

Той е признал всички факти от обвинителния акт и е признал вината си за това, че в периода от 27.10.2019 г. до 03.11.2019 г., действайки в условията на продължавано престъпление, предложил на две лица от град Ямбол, имотна облага – парична сума от по 20 лева на всеки от тях, с цел да ги склони на горепосочените дати да упражнят избирателното си право (на едното лице на първата дата) при провеждане на местни избори за общински съветници и кмет на Община Ямбол, в полза на определена политическа партия и на определен кандидат за кмет, и (на второто лице на втората дата) в полза определен кандидат за кмет.

Споразумението, което е одобрено от Районен съд – Ямбол, е окончателно и има значението на влязла в законна сила осъдителна присъда.

По друг внесен внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол и след постигнато споразумение в съдебно заседание, съдът наложи наказание от 10 месеца „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от 3 години, спрямо Тако З. и наказание от 11 месеца „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от 3 години, спрямо Йордан Я.

Споразумението, което е одобрено от Районен съд – Ямбол, е окончателно и има значението на влязла в законна сила осъдителна присъда.

Лайвнюз