Спецсъдът остави шефа на ,,ТАД Груп в ареста''

Специализираният наказателен съд остави без уважение искането на Иван Тодоров, собственик на „ТАД Груп“, за промяна на мярката му от най – тежка “задържане под стража” в по-лека, предаде БГНЕС.

От Прокуратурата оспориха искането на Тодоров с мотивите, че той е обвиняем по две тежки престъпления, за които наказанието е лишаване от свобода, има възможност да се укрие и да извърши друго престъпление, което се състои в това да повлияе върху разпитваните свидетели.

Защитата на Тодоров – адвокат Ина Лулчева и адвокат Георги Стефанов обясниха, че задържането е неправомерно, дори репресивно, няма събрани достатъчни доказателства по повдиганите му обвинения, а в събраните до този момент такива не може да се направи обосновано предположение, че Тодоров е извършител на деянието, няма как той да повлияе на разпитаните свидетели или да се укрие.

Те напомниха, че Тодоров е с чисто съдебно минало е.

Самият подсъдим – собственик на „ТАД груп“, заяви пред съда, че е с чиста съвест и не е извършил никакво престъпление

След като чу страните, съдът остави Тодоров в ареста, като напомни, че той наистина може да повлияе на свидетелите по делото, но поясни, че няма доказателства, че може да се укрие.

Припомняме ви, че Иван Тодоров е обвинене в подбудителство за кибертероризъм, а от септември му е повдигнато и ново обвинение - за организирана престъпна група с користна цел.

Лайвнюз