Оставиха в ареста шофьора на ТИР, убил двама на ,,Тракия''

Украинският гражданин Станислав Егорович Пислар, шофьор на ТИР-а, който на 29 май тази година причини тежка катастрофа на магистрала „Тракия“ с два смъртни случая, застана днес пред Окръжен съд-Пловдив, за да бъде взета мярката му за неотклонение, предаде БГНЕС.

Станислав Пислар е 27 годишен, работи като шофьор на ТИР към латвийска фирма и често пътува до Пловдив, където има и нает апартамент. Във фаталния ден той е пътувал от София за Бургас, когато в участък на магистралата край Пловдив, е наближил място на ремонтни дейности.
Прокурорът изложи обстоятелствата, заради които поиска най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража. Пислар е управлявал влекач–теглич с ремарке, видял е пътната сигнализация, предупреждаваща за предстоящо задължително престрояване в лявата лента и повишаване на вниманието, но не се е съобразил с тях. На практика той се е блъснал в ремаркето, на което е бил поставена сигнализацията, оттам е загубил управление и ТИР-ът чупи средната мантинела и влиза в насрещното движение.

Лекият автомобил „Ауди“ с бургаска регистрация се е движел напълно по правилата, но пътниците в него – Ивайло Минчев и бременната в осмия месец Северина Коралска, са нямали никакъв шанс. Загинали са на място.

В залата на съда днес присъстваха майката и приятелката на обвиняемия.

Лайвнюз