Арестуваха заподозрян за стрелбата в Слънчев бряг на път към Турция

Задържан е заподозрян за показния разстрел в Слънчев бряг, при който живота си загуби хазартен бос, а неговата приятелка беше ранена тежко. Основната версия за стрелбата пред хотел „Сън Вилидж” е класически любовен триъгълник, посочват от МВР, цитирани от БТВ.

22-годишното момиче е оперирано тази нощ и състоянието му е много тежко след куршум в слепоочието. То е работело в едно от казината на убития Коста Николов.

Задържан за убийството е 37-годишен мъж, който е опитал да избяга в Турция през ГКПП "Лесово". Има чисто съдебно минало и законно притежавано оръжие, като ще се изяснява дали то е използвано при нападението.

"Става въпрос за ревност и неизяснени лични отношения, които са довели до това тежко престъпление", посочи главният секретар на МВР Младен Маринов пред журналисти. По думите му задържаният и раненото момиче са се познавали от около месец.

В колата на бизнесмена са пътували още двама души - мъж и жена, които са основни свидетели. По мерцедеса е стреляно от друга кола, с която извършителят на престъплението е избягал.

Полицията отцепи района, което значително затрудни придвижването на туристите.

54-годишният Николов има игрални зали в Слънчев бряг, Несебър, Бургас и Нова Загора. В бизнеса е от 1991 г., като не е известно да е имал конфликти с други от бранша – както на морето, така и във вътрешността на страната.

Според местни медии, освен казина, Николов има хотел в Нова Загора и транспортна фирма.

Лайвнюз