МВР за жестокото тройно убийство в Самоков: Битов семеен скандал

Директорът на ОДМВР-София ст. комисар  Николай Спасов разкри подробности за жестокото тройно убийство в Самоков, което разтърси страната, предаде БТА.

На адреса незабавно са изпратени служители на РУ - Самоков и Спешна помощ, които установили смъртта на 33-годишната жена и едно дете. Друго дете е с тежка рана в главата и е откарано в болницата, където също е починало.

Започнати са оперативно - издирвателни мероприятия за установяване на извършителя на деянието. Получава се сигнал в местността Щъркелово гнездо за простреляло се смъртотосно лице в автомобил.

От думите на служителите на МВР става ясно, че до момента е установено, че лицето се е самоубило със законно притежаван пистолет Макаров. „Започваме множество експертизи, за да докажем деянието. Никой от тях не е имал криминални регистрации“.

Нещата са под контрол и не бива да има притеснения за ескалиране на напрежение в Самоков заради убийството, увериха по време на брифинга на МВР, след като множество местни жители започнаха да се събират около къщата, в която бе извършено убийството, в опит да разберат подробности.

Извършителят на престъплението е работел в градския транспорт в София, но е бил пенсиониран служител на МВР.

Мотивът е битов семеен скандал. Двамата с жертвата са живеели заедно от шест години, но са се разделили.

От МВР разпространиха снимка на убиеца и жертвата му.

Лайвнюз