Спецпрокуратурата удари банда от дървената мафия

Спецпрокуратурата разкри днес подробности около новата си акция, в която арестуваха длъжностни лица. Вчера закопчани бяха ръководителят на банда - директор на Регионална дирекция по горите – София, както и четирима от членовете на  организираната престъпна група, предаде БТА.

Сред тях са директорът на Държавно горско стопанство – Своге, двама горски стражари от ДГС- Своге и още едно лице.

Има събрани доказателства за това, че бандата взимала отношение за прикриване на дейността си, предаде репортер на Novini.bg.

Според шефа на Специализираната прокуратура Иван Гешев става дума за досъдебно производство, по което е работено заедно с ГДБОП срещу горската мафия или дървената мафия.

За незаконната сеч групата използвала изцяло неистински марки или такива на уволнени служители преди години. Бандата рязала дърва дори от защитени територии. В допълнение с престъпната си дейност членовете на бандата задигали и служебно гориво.

По думите му ще се направи всичко възможно тези структури да престанат да съществуват и да се затрудни максимално работата им.

От своя страна прокурор Ангел Кънев обясни, че се касае за организирана престъпна група, състояща се от 5 души. Ръководител е директорът на Регионалната дирекция по горите - София. Другото заловено длъжностно лице се занимавало с организацията по транспорта на дървесината, а останалите са т.нар. горски.

Лайвнюз