Издирват стрелци от кв. ,,Стрелбище'', не се знае колко са

Двама души бяха ранени след стрелба в София. Инцидентът е станал около 22 часа във вторник в столичния квартал „Стрелбище”, в близост до голям фитнес център и пицария, в която по това време имало много хора, предаде Вести.бг.

Стрелците все още се издирват, като не може да се каже колко точно са извършителите на стрелбата, заяви директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов.

Двамата ранени са криминално проявени лица на 38 и 26 години, по които са изстреляни шест куршума. По-възрастният е осъждан и е лежал в затвора за притежание на наркотици, а 26-годишният е осъждан за кражби.

Основната версия, по която работят криминалистите е разчистване на сметки.

Изпълниелният директор на „Пирогов” проф. д-р Асен Балтов даде информация за състоянието на единия от простреляните, който е настанен в лечебното заведение.

38-годишният мъж, той е с две огнестрелни рани - в рамото и гърдите.

„Успешно е извършена оперативна интервенция. Всичко е преминало благополучно. Няма опасност за живота му, засега остава за интензивно лечение в реанимацията”, обясни Балтов. По думите му едната огнестрелна рана е входно-изходна и минава през гърдите. „Слава Богу е без опасност за по-сериозно нараняване на вътрешни органи”, каза още проф. Балтов.

Той обясни, че няма информация за другия прострелян, който е настанен във ВМА.

Свидетел на инцидента, който работи като охрана на фитнес в близост до мястото на стрелбата разказа: „Чух изстрели и излязох да видя какво става, мина някакъв черен джип. Единия от ранените мина покрай фитнеса, падна и каза: „Умирам“. Не съм го виждал друг път в района“.

Лайвнюз